portada0.jpgEINES és una publicació que naix amb la vocació de ser, com el seu propi nom sugereix, un instrument, una ferramenta, en l’àmbit de la comunicació, per a la reflexió i l’anàlisi orientades al canvi social. La iniciativa d’emprendre el projecte sempre difícil d’un periòdic és purament vocacional, té el seu punt de partida en el convenciment d’un grup de professionals del periodisme i d’altres àmbits com ara el dret i les ciències socials que és necessari un producte informatiu diferent, no inserit en les dinàmiques de les agendes institucionals, sinó que a partir de l’observació directa de la realitat i seguint un criteri propi es faça ressò de les qüestions que incidixen més directament en la qualitat de vida de la ciutadania.

Volem donar resposta a la necessitat d’una publicació les pàgines de la qual no queden absorbides per requeriments comercials o pels dictats de la suposada actualitat informativa, per això en EINES es tractaran en profunditat els temes seleccionats amb una major extensió de la que és habitual en els mitjans de comunicació. La prioritat no és ser els primers o els únics en publicar una notícia, sinó en ser els millors en contar-la. Considerem la informació un dret i un servei públic alié a les regles que pretenen imposar els grups de poder polític i econòmic, i per tant defenem la nostra independència com a principi bàsic del nostre treball quotidià.

EINES no és un periòdic gratuït més. El seu contingut i disseny diferixen d’altres publicacions sense cost per al lector que busquen semblar-se a la premsa tradicional. Nosaltres volem diferenciar-nos perquè no som ni volem ser un mitjà de comunicació convencional. Esta publicació es distingix per la seua vocació social i la seua raó de ser com a instrument per a contribuir al pensament crític, per damunt de l’obtenció de beneficis. No menystenim la capacitat narrativa de la imatge, per això il·lustracions, fotografies, disseny editorial i text estaran en conjunt amb l’exercici de contar, denunciar, reflexionar o qüestionar la realitat. Tot desbordant els límits urbans dels periòdics gratuïts existents, la nostra distribució abraçarà la ciutat de València i tota l’àrea metropolitana.

EINES pretén convertir-se en un espai on puguen confluir múltiples veus en atenció a una vocació d’objectivitat, que no d’imparcialitat, i sense perdre de vista l’objectiu pedagògic. Les persones que constituïm el motor d’este projecte som conscients de la responsabilitat social dels mitjans de comunicació, de la seua capacitat d’incidir en la societat de què formen part i de la contribució que estos poden fer per al seu desenvolupament en diverses direccions. El nostre compromís és la defensa dels drets humans, en el seu sentit més ampli, i el nostre objectiu és avançar en el camí de la justícia social. Per a EINES la prioritat són els temes socials i polítics que més preocupen o puguen afectar les persones, tot atenent la necessitat que la ciutadania recupere espais de decisió davant dels poders públics. No s’alimenta d’agències d’informació, sinó que crea els seus propis continguts a peu de carrer, recorrent sempre que siga possible al periodisme en contacte directe amb les persones que protagonitzen les notícies, especialment amb les que més patixen la marginació social i econòmica i amb aquelles organitzacions que treballen amb i per elles i ells.

En atenció a la realitat del bilingüisme de la nostra terra, respectarem la llengua en què siguen escrits originalment els textos. Seran especialment benvingudes la ironia, el to satíric, el senti de l’humor i aquelles mirades que s’allunyen del dramatisme gratuït.

El finançament del periòdic es fonamenta en les aportacions econòmiques que s’aconseguisquen de contractes publicitaris amb entitats interessades en els objectius generals del projecte, en especial d’aquelles amb un reconegut compromís amb eixos fins. Al mateix temps, excloem com a font d’ingressos publicitaris els procedents d’entitats o empreses que tinguen una vinculació pública amb posicions contràries als nostres compromisos socials. En este sentit no acceptem imposicions o compromisos per part dels anunciants que s’immircisquen en la independència informativa de la publicació. EINES rebutja la fórmula del publireportatge, distingint amb claredat, en termes de disseny i tipografia, els continguts publicitaris i els anuncis. Tampoc no es publicaran anuncis que manifesten, d’una manera o altra, continguts amb missatges positius relacionats amb la xenofòbia, el racisme, sexisme, homofòbia, misogínia, sectarisme ideològic, violència, fonamentalisme religiós o qualsevol altra agressió contra els drets fonamentals de les persones.
Esta és la nostra declaració de principis. Vostés ens jutjaran.




    Deja un comentario